21. joulukuuta 2009

Skene

Tai oikeammin ehkä vielä "skene". Suomalainen musiikkiblogikulttuuri siis kuitenkin.

Sain tänään kuulla, että blogini on ehdokkaana Voicen Web Awardseissa vuoden musiikkiblogiksi. Vaikken ihan Voice-ihminen olekaan, on tuo silti aika siistiä – kiitokset ilmoittajalle / -jille.

Muista ehdokkaista seuraamiani ja suositeltavia ovat mainiot säv. san. sov. ja Most Sexiest Music – ja kaikki viisi ehdokasta tuntuvat olevan sopivassa suhteessa erilaisia. Itse olisin listalle nostanut ehdottomasti myös Katosblog- ja Indiepäisään-saitit, joista olen löytänyt kuluneen vuoden aikana rutkasti uutta. Echoes ja Paska sohva ovat myös lupaavia.

Toisin kuin vaikka käsiin räjähtäneellä muotipuolella, ei suomenkielisessä blogosfäärissä kuitenkaan ole musiikillista ylitarjontaa. Vasta pari päivää sitten selailin Blogilistaa uusien tuttavuuksien toivossa, enkä löytänyt oikeastaan mitään uutta tai kiinnostavaa (paitsi I ask Morrissey for advicen, jo pelkästään artistiyhteydenkin takia). Selailen ulkomaalaisia sivustoja melko tiiviisti, mutta suomalainen skenevastine on vielä kovasti lapsenkengissä – siksi siis nuo ensimmäisen lauseen heittomerkitkin. Odottelen yhä innolla ensimmäistä suomenkielistä Big Stereota, Gorilla vs. Bearia, Discobelleä, Audio Muffinia tai Hipster Runoffia. Omaa 'sparksiani ei voi noihin missään määrin verrata – vaikka musiikkia edellä mainituilta saatankin repostailla, on tarkoitus kuitenkin tyystin erilainen. 1000 Sparks on ollut alusta asti tietynlainen 500 Days of Summer -leffan blogillinen vastine – popmusiikilla kuorrutettu ihmissuhde- ja -suhteettomuusraita indie-ihmisille. Tarkoituksenani ei ole toimia vain korostetun neutraalina uutiskanavana, enkä toisaalta paikoittaisesta itsepalveluvietistänikään huolimatta koe kirjoittavani pelkkää päiväkirjaa.

Olen joka tapauksessa siinä uskossa, että useampi minulle entuudestaan tuntematon ihminen on onnistunut täältä löytämään uutta ja hyvää musiikkia – joka on tietysti aika kivaa. Jatketaan samalla linjalla, siis.ps. uus Cribs on paskempaa.

Vaikka siinä onkin Johnny Marr.

7 kommenttia:

 1. Kiitokset maininnasta ja onnittelut ehdokkuudesta. Toivotaan suotuisaa lopputulosta.

  VastaaPoista
 2. ah,hey scenester on ihana.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset Paska Sohvan maininnasta ja onnea skabaan! Ja niimpä, miksi helvetissä Marr siirtyi Modest Mousesta Paskacribsiin?

  VastaaPoista
 4. Hienoa!

  On kyllä tullut pohdittua, että miksei suomeksi ole enempi musablogeja. Kai sitä mieluiten kirjoittaisi omalla äidinkielellä, vai? Jotkut toimittajanretkut sais laittaa blogeja pystyyn myös (kyllä, suomesta löytyy hyviäkin musatoimittajia).

  Päiväkirjamaisuus, vilpittömyys ja päivitystahti. Siinä muutama syy miksi sparks on minun syötteissä.

  VastaaPoista
 5. Päivitystahti on jees, mut omalta kohdaltani on pakko selitel.. todeta, että itse en ainakaan näin tiuhaan löytäisi mitään postaamisen arvoista.

  VastaaPoista
 6. Kiitos maininnasta myös täältä suunnalta ja onnea kisaan - oot ansainnut paikkasi ehdokkaana!

  VastaaPoista